Sosiaalipalvelut

Sosiaalitoimiston ja työntekijöiden palveluajat vuonna 2022
Sosiaalitoimiston päivittäinen puhelinaika on klo 12-13. Puhelinaika ei koske sosiaalijohtajaa ja osastosihteeriä.

 

Vanhusneuvosto 

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies toimii julkisen ja yksityisen sosiaalihuollon piirissä. Jos asiakas on tyytymätön saamaansa palveluun tai kohteluun, hän voi pyytää sosiaaliasiamiestä toimimaan sovittelijana. Neuvonta, avustaminen ja asiakkaan oikeuksien ja aseman kehityksen seuraaminen kuuluvat myös sosiaaliasiamiehen työhön.
Kuopion kaupunki on sopinut Kaavin kunnan kanssa sosiaaliasiamiespalvelujen tuottamisesta.

Sosiaaliasiamiehen yhteystiedot

 

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia 1.1.2020 lukien: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksessä työskennellään 24/7, ja toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti, ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 7183930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita.


Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

 

 
Kuljetuspalvelut

Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun myöntämisperusteet

Vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun myöntämisperusteet

 

Perusturvalautakunnan hyväksymät palveluseteliyrittäjät

 

Yhteystiedot

vs. sosiaalijohtaja Eila Vesa,
puh. 040 502 5827

 

Sosiaaliosaston yhteystiedot