Vaikkojoki 

 

Vaikkojoen luontomatkailualue noin 30 kilometrin päässä Kaavin kirkonkylästä käsittää tuhansien hehtaarien vaihtelevat maa-alueet Vaikkojoen jokireitillä ja sen vaikutuspiirissä. Lukuisat järvet ja lammet sekä monipuoliset kasvi- ja eläinlajit tarjoavat mielenkiintoisia luontoelämyksiä. Alueella on hyvät edellytykset myös sienestykseen ja marjastukseen.

Vaikkojoki ja sen ympäristö tarjoavat mahdollisuuksia paitsi melontaan ja kalastukseen, myös patikointiin ja pyöräilyyn. Vaikkojoen melontareitti soveltuu lähes kaiken tasoisille melojille. Rakkinekoskelta ja Makkarasärkältä lähtevä patikointi- ja pyöräilyreitti on helppokulkuinen ja sopii kaikenikäisille.

Rakkinekoskella sijaitsee Vaikkojoen uiton muistomerkki. Muistomerkillä kunnioitetaan entisajan raskasta uittomiesten työtä ja kaavilaista metsätalouteen liittyvää kulttuuriperinnettä.

 

Ajo-ohje Rakkinekoskelle
Vaikontie 776: 

Koordinaatit: P 63°3,636', I 28°49,573'

Kaavilta: kirkonkylän ohi, kirkon jälkeen (n. 200 m) -> vasemmalle (Kortteisentie) n. 18 km -> vasemmalle (Vaikkojoentie) n. 8 km -> vasemmalle (Vaikontie) n. 2,5 km
Luikonlahdesta: Outokumpuun päin vajaa 1 km -> vasemmalle Juuantietä (Sivakkavaaraan ja Niinivaaraan menevää tietä) n. 14 km, -> vasemmalle (Vaikontie) n. 7 km.
Juuasta: Luikonlahdentietä n. 37 km Niinivaaraan -> oikealle (Vaikontie) n. 7 km.

HUOM! Rakkinekosken sillan ylittäminen henkilöautolla on sallittu omalla vastuulla.