Ulkoilureitistöt

Vaikkojoen melontareitti, 50 km pitkä suojeltu vesireitti, jonka varrella on rantautumispaikkoja.
Rakkinekoskella (os. Vaikontie 774, 73645 Niinivaara) on kota. Kotaan pääsee myös pyörätuolilla. Kotakeittiöön on lainattavissa kirkonkylän pienpelialueelta kuittausta vastaan muurikkapannu (halkaisija n. 30 cm) ja loimutuslautoja (2 kpl). Tiedustelut liikunta-alueidenhoitaja, puh. 0400 206 703.

Ajo-ohje Rakkinekoskelle

Vaikonvaellus -patikointi- ja pyöräilyreitit
Vaikonvaelluspolut ovat helppokulkuiset ja sopivat kaikenikäisille. Reitti on merkitty paaluilla.
Vaikon luontomatkailualue käsittää tuhansien hehtaarien vaihtelevat maa-alueet Vaikkojoen jokireitillä ja sen vaikutuspiirissä. Alueelta löytyy eri kasvutyyppien erämaita aina lehtometsistä kuiviin kankaisiin. Lukuisat järvet ja lammet sekä monipuoliset eläin- ja kasvilajit tarjoavat mielenkiintoisia luontoelämyksiä. Alueella on hyvät mahdollisuudet sienestykseen ja marjastukseen.
Rakkinekoskella on Vaikkojoen uiton muistomerkki. Muistomerkillä kunnioitetaan ja arvostetaan entisajan raskasta uittomiesten työtä ja kaavilaista metsätalouteen liittyvää kulttuuriperinnettä.
Rakkinekoskelta Makkarasärkälle mentäessä kuljetaan aluksi metsätietä tai vanhan, historiallisen lentokentän (käytetty aikoinaan metsien lannoituksessa pienkoneiden kenttänä) vierustaa. Pielisen Pitkä -koskella on entisen tukkikämpän sijan läheisyydessä levähdyspaikka. Makkarasärkällä harjanteen päällä on leveä uittomiesten polku.
Rakkinekoski-Makkarasärkkä  ja Rakkinepolku

Kortteisen perinnepolku n. 10 km, yhteyshenkilö Pauli Räsänen puh. 0400 752960


Mäntyjärven kyläpolut: Harjas-Matin polku ja Leppäkertun kierros
 

Telkkämäen retkeilypolku ja Rietulan kierto (www.metsahallitus.fi)


Pohjois-Savon retkeilyreitistöistä löydät lisätietoja osoitteesta: www.retkikartta.fi