Julkishallinnon verkkosivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus digitaalisessa yhteiskunnassa ja yhdenmukaiset vaatimukset saavutettavuudelle. Lue lisää saavutettavuudesta aluehallintoviraston saavutettavuus -sivuilta.

 

 

Saavutettavuusseloste 
Tämä saavutettavuusseloste koskee kaavi.fi-verkkosivustoa, ja se on laadittu 23.9.2020/päivitetty 29.1.2021. Verkkosivujen saavutettavuus on tarkastettu WCAG 2.0 AA-tason vaatimuksia vastaan 06/2020 Istekki Oy:n toimesta. Kaavin kunta pyrkii takaamaan verkkosivustojensa mahdollisimman hyvän saavutettavuuden. Tavoitteenamme on taata teknisesti saavutettavat, sisällöllisesti ymmärrettävät ja käyttöliittymältään helppokäyttöiset verkkosivut kaikille käyttäjille. 
 

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Sivuston saavutettavuutta kehitetään sisällöntuotannon yhteydessä ja pyrimme saavuttamaan AA-tason mahdollisimman pian.
 

Verkkosivuston ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Havaittava

Asiakirjat
1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö
Sivustolla on tiedostoja, asiakirjoja ja tulostettavia lomakkeita, joista osa ei ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Mikäli huomaat puutteen, voit ilmoittaa siitä meille ja pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja saavutettavuuspalautteen kautta. 
 
Taulukot ja tekstin sommittelu
1.3.1. Informaatio ja suhteet
Verkkosivuilla on käytetty osin taulukkoelementtejä tiedon sommittelussa. Sisällön jäsentelyä korjataan sisällöntuottamisen yhteydessä.
 
Sivustolla liikkuminen ja navigaatio
2.4.2 Sivuotsikot
Otsikoiden loogista järjestystä tarkistetaan ja korjataan sisällöntuotannon yhteydessä. 
 
Linkkien nimeäminen
2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)
Linkkien nimeämiseen sisällössä on kiinnitetty erityistä huomiota. Sivuilla on edelleen linkkejä, joiden osalta saavutettavuusvaatimukset eivät täyty. Linkkien rakennetta korjataan sisällöntuottamisen yhteydessä.
 

Seuraavat sivuston ei-saavutettavat sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin:

  • kartat, joita ei ole tarkoitettu navigointikäyttöön (esim. maastokartat)
  • toimisto-ohjelmien tiedostot (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • video- tai äänitallenteet, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020
 

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Ilmoita siitä meille, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista. Yhteydenotot sähköpostitse: kirjaamo@kaavi.fi
 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.
 
Valvontaviranomaisen yhteystiedot
 
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000