Kulttuuri

Kulttuuritoimi kuuluu Kaavin kunnassa hallintojohtajan toimenkuvaan.

Paikallista kulttuuriantia kehitetään ja toteutetaan yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, joista tärkeimmät ovat Kaavin Pitäjäseura sekä Luikonlahden ja Maarianvaaran kesäteatteriyhdistykset. Kulttuuritoimen tilaisuuksista ilmoitetaan kunnan kotisivujen sekä paikallislehti Koillis-Savon kautta. Tärkeimmät kulttuurinähtävyydet Kaavin kunnassa ovat Juutilan valimomuseo, kotiseutumuseo Eloaitta sekä Metsähallituksen ylläpitämä Telkkämäen kaskiperinnetila, jotka ovat avoinna yleisölle kesäisin.

KOTISEUTUMUSEO ELOAITTA
puh. kesäisin 040 542 0233.

Eloaitta on Kaavin kirkonkylässä sijaitseva kotiseutumuseo, jossa voi tutustua entisajan elämään Kaavilla. Vanhan viljamakasiinin tilat tarjoavat myöskin oivat tilat pitäjäseuran kokousten sekä erilaisten kulttuuririentojen pitoon. Tervetuloa Eloaittaan!

KESÄTEATTERIT

LUIKONLAHDEN KESÄTEATTERI (osoite pysäköintipaikalle Luikonlahdentie 1200)
Luikonlahden musiikki- ja näytelmäkerho ry. ylläpitää ja kehittää paikkakunnalla näytelmä- ja musiikkiharrastusta sekä niihin liittyvää tai verrattavaa muuta toimintaa, kesäteatteriesitysten järjestäminen, lasten ja nuorten teatteriharrastuksen tukeminen, konserttien järjestäminen ja muu ohjelmatoiminta.


MAARIANVAARAN NUORISOSEURA JA KESÄTEATTERI (osoite: Outokummuntie 1247)

Maarianvaaran nuorisoseuran keskeisiä toimintamuotoja ovat teatterin, erilaisten tapahtumien, vierailuesityksien, koulutusten ja tutustumisretkien järjestäminen. Nuorisoseuran toiminnan keskeistä antia ovat myös maarianvaaralaisuuden tarkasteleminen erilaisista näkökulmista käsin, mm. perinteen keräämisen ja kylähistorian esille tuomisen muodossa.

Maarianvaaran nuorisoseuran alaisuuteen kuuluu kolme teatteriryhmää sekä Maarianvaaran Ohjelmapaja, joka välittää ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin ympäri Suomea.

Maarianvaaran nuorisoseuran toiminnassa yhdistyy ennakkoluulottomalla tavalla sekä harrastajapohjainen että ammattimainen teatteritoiminta.

Maarianvaaran kesäteatteri on ammatillinen kiertueteatteriryhmä, joka tekee kiertueteatteria eri puolilla Itä-Suomea.

Nuorisoseuran keskeisiä toimintapaikkoja ovat vuonna 1930 valmistunut nuorisoseurantalo sekä osoitteessa Polvijärventie 9 (Vanha Osuuspankki) sijaitseva toimisto.

Maarianvaaran nuorisoseura ottaa mielellään vastaan uusia toimintaideoita ja niiden toteuttajia!

Yhteyttä voi ottaa vaikkapa nuorisoseuran toiminnanjohtaja Henry Räsäseen p. 0400-911 532 tai nuorisoseuran sihteeri Sisko Kontkaseen p. 040-5059247. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen info@maarianvaaranteatteri.net .

 

 

 

Yhteystiedot

Hallinto- ja sivistystoimenjohtaja
puh. 040 533 1302