Kulttuuri

Paikallista kulttuuriantia kehitetään ja toteutetaan yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa, joista tärkeimmät ovat Kaavin Pitäjäseura sekä Luikonlahden ja Maarianvaaran kesäteatteriyhdistykset. Kulttuuritoimen tilaisuuksista ilmoitetaan kunnan kotisivujen sekä paikallislehti Koillis-Savon kautta. Tärkeimmät kulttuurinähtävyydet Kaavin kunnassa ovat Juutilan valimomuseo, kotiseutumuseo Eloaitta sekä Metsähallituksen ylläpitämä Telkkämäen kaskiperinnetila, jotka ovat avoinna yleisölle kesäisin. Kaavin koululla on sotaveterien perinneaula, johon on mahdollista tutustua lauantaisin heinäkuussa ja sovittaessa muulloinkin.

KESÄTEATTERIT

LUIKONLAHDEN KESÄTEATTERI (osoite pysäköintipaikalle Luikonlahdentie 1200)
Luikonlahden musiikki- ja näytelmäkerho ry. ylläpitää ja kehittää paikkakunnalla näytelmä- ja musiikkiharrastusta sekä niihin liittyvää tai verrattavaa muuta toimintaa, kesäteatteriesitysten järjestäminen, lasten ja nuorten teatteriharrastuksen tukeminen, konserttien järjestäminen ja muu ohjelmatoiminta.


MAARIANVAARAN NUORISOSEURA, MAARIANVAARAN KESÄTEATTERI (osoite: Outokummuntie 1247) JA OHJELMAPAJA

Maarianvaaran nuorisoseuran toiminnassa yhdistyy ennakkoluulottomalla tavalla sekä harrastajapohjainen yhdistystoiminta että ammattimaiset esittävän taiteen tuotannot.
Keskeisiä toimintamuotoja ovat teatterin, erilaisten tapahtumien, vierailuesityksien, koulutusten ja tutustumisretkien järjestäminen. Nuorisoseuran toiminnan keskeistä sisältöä ovat myös maarianvaaralaisuuden tarkasteleminen erilaisista näkökulmista käsin, mm. perinteen keräämisen ja kylähistorian esille tuomisen muodossa.

Maarianvaaran Kesäteatteri on tunnettu kiertueteatteri, jonka esiintymiset ulottuvat usean maakunnan alueelle. Maarianvaaran Ohjelmapaja tuottaa maaseutukiertueita sekä välittää ohjelmaa erilaisiin tilaisuuksiin eri puolille Suomea.

Vuonna 1930 valmistunut Maarianvaaran nuorisoseurantalo on kesäisin vilkas tapahtumakeskus, jonne Maarianvaaran Kulttuurikesä -tapahtumakokonaisuus tuo vierailijoita sekä Savon että Pohjois-Karjalan suunnalta.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Henry Räsänen 0400 911 532, info@maarianvaaranteatteri.net

 

 

Yhteystiedot

Hallinto- ja sivistystoimenjohtaja
puh. 040 533 1302

Sivistysosaston yhteystiedot