Takaisin

Kasvomaskit vähävaraisille

Hallituksen linjauksen mukaisesti Kaavin kunta jakaa kasvomaskeja haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille kuntalaisille. 

Kasvomaskien jakelu jatkuu maanantaina 31.8. Kaavin kunnan työpajalla osoitteessa Teollisuustie 12, 73600 KAAVI. Työpaja on avoinna arkipäivisin klo 8-14. Maskien noutamisesta tulee sopia työpajan kanssa puhelimitse, p. 0400 611 300. 

Maskia noutaessa tulee noudattaa THL:n turvaväli- ja hygieniaohjeistuksia. 

Kaavin kunta jakaa vähävaraisille kaavilaisille (1 kpl/hlö) kankaisia kasvomaskeja seuraavissa tilanteissa: 
  • joukkoliikenteessä matkustaville, koska lähikontakteja ei aina voida välttää tai 
  • koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella tai 
  • riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Alueelliset viranomaiset voivat antaa alueellaan omia täydentäviä tai rajatumpia suosituksia, jotka perustuvat niiden omaan riskinarviointiin.

Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa. 

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Keskustele tarvittaessa hoitavan lääkärin kanssa, jos terveydentilasi vaikeuttaa kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskit eivät sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Tämä suositus koskee yli 15-vuotiaita.

Kasvomaskit ovat kotimaisia ja ne ovat valmistettu puuvillapolyesteristä (70%,30%).