Takaisin

Vaikonvaellus patikointi- ja pyöräilyreitit valmiina

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n kautta saadun Leader -tuen avulla Kaavin kunta toteutti Vaikonvaellus patikointi- ja pyöräilyreittien kehittämistyön syksyn 2019 aikana.

Rakkinekosken sillalla ja Makkarasärkille menevän tien varrella on suuret infotaulut. Lisäksi reittikarttoja on reittien varrella mm. risteyksien kohdalla. Reittiopasteet on uusittu ja niitä on lisätty. Polut ja pyöräilyreitit on merkitty reittipaaluilla. Reittien varrella on useita levähdyspaikkoja, joille on hankittu penkkejä.

Vaikonvaelluspolut ovat helppokulkuiset ja sopivat kaikenikäisille. Myös talvella opastetuilla poluilla on mahdollista liikkua esim. lumikengillä.

Reitistön ohjelmalliset avajaiset pidetään unelmien liikuntapäivänä la 9.5.2020 klo 12 alkaen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, mikäli se on koronatilanteen vuoksi mahdollista. Tapahtuman aloituspaikkana on Rakkinekoski. Ohjelma tarkentuu kevään aikana.

Vaikonvaellus esitettä on saatavana kunnanvirastolla ja Kaavin kauppojen (K-Market Timantti, S-Market Kaavi ja Iso-Oskarin aula) esitehyllyissä.

Kartat (pdf) voit tulostaa tästä:
Rakkinekoski-Makkarasärkkä (patikointi- ja pyöräily)
Rakkinepolku


Kuva: Tapani Tirkkonen