Takaisin

Ukrainan kriisin tilanne

Kaavin kunta seuraa aktiivisesti Ukrainan kriisin tilannetta

Kaavin kunnan ja viranomaisten valmiustaso on hyvä ja kunta seuraa aktiivisesti vallitsevan kriisin vaiheita ja Suomen valtion ja muiden viranomaisten päätöksiä ja ohjeistuksia. Kuntalaisille virallinen tiedotus tapahtuu ensisijaisesti kunnan verkkosivujen kautta.

Julkisuudessa esitetään nyt Ukrainan kriisistä johtuen runsaasti tiedusteluja koskien väestönsuojia. Yleinen viesti esimerkiksi pelastuslaitoksenkin puolelta on, että Suomeen ei kohdistu mitään sellaista uhkaa, joka edellyttäisi väestönsuojien käyttöönottomääräysten antamista tai joditablettien käyttöä. Kaavin kunnan alueella väestönsuojia löytyy niistä kunnan kiinteistöistä, joihin se on rakennusmääräysten mukaisesti pitänyt rakentaa. Tällaisia kiinteistöjä on esimerkiksi Kaavin koulu.  Kerrostaloihin ja liike- tai teollisuuskiinteistöihin on rakennettu väestönsuojat rakennusmääräysten mukaisesti. Nämä väestönsuojat on ensisijaisesti tarkoitettu kiinteistöissä asuville, oleville, työskenteleville ja asioiville henkilöille. Kaavilla ei ole käytössä yleisiä väestönsuojia.

Kunta selvittää tarkoituksenmukaisia ja tehokkaita keinoja auttaa kriisin kohteeksi joutuneita. Yksittäiset kuntalaisetkin voivat auttaa ukrainalaisia varmimmin lähettämällä apua heille alueella jo toimivien järjestöjen kautta. Näillä järjestöillä on kokemusta ja asiantuntemusta kriisitehtävistä.

Kaavin kunta