Takaisin

Toimenpiteet koronatilanteen johdosta

Kysterin koronaneuvontapuhelin 044 7171 459 (ma-to klo 8-16, pe klo 8-15)

Kaavin kunnan toimintaan liittyvä koronainfopuhelin 044 7530 280 (EI TERVEYSNEUVONTAA, arkisin klo 9-15)

Asiointipalvelut
Kaavin 4H-yhdistyksen kautta on mahdollista saada asiointi- ja kauppapalvelua. Maksu sopimuksen mukaan. Yhteydenotot puh. 044 2998 636.

K-Market Timantilla on kotiinkuljetuspalvelu. Tuotteet kerätään valmiiksi ja voit noutaa ne kaupalta tai ne tuodaan kotiin.
Tilaustavat:
- Verkkokaupasta www.k-ruoka.fi, valitse kauppa K-market Timantti
- soita tilauksesi puh. 020 741 7810
- lähetä tilaus sähköpostilla: sanna.sillman@k-market.com.

Kaavin Apteekki palvelee normaalisti. Kaavin Apteekin ohjeita apteekkiasiointiin.

 

Sivistyspalvelut
- Valtioneuvoston linjauksen mukaan Kaavin koulun tilat ovat suljettuna 13.5.2020 saakka ja lähiopetus keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Valtioneuvoston 20.3.2020 julkaiseman uuden linjauksen mukaan vastaisuudessa kaikki esioppilaat ja peruskoulun 1—3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös esioppilaita ja 1—3 luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Oppilaiden huoltajia tiedotetaan ensisijaisesti Helmen välityksellä.

-    Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pidetään toiminnassa. Päiväkoti toimii niiden lasten osalta, joiden vanhemmat eivät voi hoitaa lastaan kotona. Varhaiskasvatuksen osalta tiedotetaan ensisijaisesti Daisyn kautta. Lisätietoja päivähoidonohjaaja Mervi Virtanen, puh. 044 753 0269.

-    Aamu- ja iltapäivätoiminta on keskeytetty 13.5.2020 saakka.
-    Nuoristalo on suljettu.
-    Liikuntapaikat on suljettu.
-    Kaavin kirjasto on suljettuna. Lainojen eräpäiviä on siirretty eteenpäin, varhaisin eräpäivä lainoilla on 9.6. Kuopion kirjastojen palautusluukut on suljettu turvallisuussyistä.

-    Kuopion kansalaisopisto toiminta keskeytyi 17.3.2020 alkaen. Kuopion Perusturva- ja terveyslautakunta on 16.3.2020 päättänyt sulkea Kuopion kansalaisopiston tilat ja keskeyttää opiston toiminnan 17.3.2020 alkaen kaikissa toimipisteissä toistaiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaan (16.3.) myös kansalaisopistoja velvoitetaan järjestämään opetus ja ohjaus  mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Ne ryhmät, joita etäopetusmahdollisuus koskee saavat viestiä Kuopion kansalaisopistolta. Lisätietoa http://kansalaisopisto.kuopio.fi/
- Kaavin kunnan haja-asutusalueen asiointiliikenteen aloitusta siirretään myöhemmäksi koronavirustilanteen vuoksi. Toiminta käynnistyy vasta kun koronatilanne on rauhoittunut.


Hallinto- ja tukipalvelut
-    Kunnan kokoustilat ovat poissa käytöstä toistaiseksi.
-    Keskuskeittiön lounastarjoilu palvelukeskuksen ruokasalissa on suljettu toistaiseksi.
-    Yleisötapahtumat perutaan (mm. kansallisen veteraanipäivän juhla ja kevätmarkkinat)
-    Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.
-    Virastotalo on suljettu asiakaspalvelulta toistaiseksi. Asiointi hoidetaan puhelimitse tai sähköpostitse. Paperiset hakemukset ja kirjeet voi jättää ulkopostilaatikkoon, KELA:n osalta tuulikaapin KELA:n postilaatikkoon. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä.


Sosiaalipalvelut
-    Palvelukeskus on suljettu vierailuilta.
-    Keskuskeittiön lounastarjoilu palvelukeskuksen ruokasalissa on suljettu toistaiseksi.
-    Työtoimintakeskus Kehrä on suljettuna toistaiseksi.
-    Seurakuntatalolla maanantaisin kokoontuvaa vanhusten päiväkeskuskerhoa ei ole toistaiseksi.
-    Toimintakeskuksella keskiviikkoisin kokoontuvaa mielenterveyskuntoutujien toimintakerhoa ei ole toistaiseksi.
-    Työpaja suljetaan ke 18.3.


Tekniset palvelut
- Yksityistieavustushakemuslomakkeita saa kunnanviraston tuulikaapista ja allekirjoitetut hakemukset voi jättää ulkopostilaatikkoon. 
---------------------------
Kysterin tiedotteet:

25.3.2020 Neuvolan tarkastukset
• Neuvolan tiloissa voi tehdä edelleen lasten ikäkausitarkastuksia. Epidemiavaiheessa lasten tarkastukset jatkuvat normaalisti resurssien puitteissa. Kiireettömiä tarkastuksia voidaan siirtää.
• Raskaana olevat voidaan tutkia neuvolassa, sillä he eivät kuulu riskiryhmään. Synnyttäneiden kotikäyntejä tehdään edelleen.
• Kouluterveydenhuollon tarkastuksia saa jatkaa.

23.3.2020 Koronaneuvontapuhelin
Kaavin ja Rautavaaran terveysasemilla toimii yhteinen koronaneuvontapuhelin, p. 044 7171 459, johon kuntalaiset voivat soittaa koronaan liittyvissä asioissa. Numerossa vastaa sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, joka antaa ohjausta ja neuvontaa, ohjaa tarvittaessa potilaat akuuttivastaanotolle tai antaa kotihoito-ohjeita.


19.3.2020 Tiedote kiireettömästä hammashoidosta
Koko suun terveydenhuollon osalta kiireetön hammashoito siirtyy henkilöillä, joilla todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa tällaisen henkilön kanssa, joilla on hengitystie-infektion oireita ja tai kuumetta (yli 37,5C), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Näille väestöryhmille tarjotaan kiireellinen hoito.